понеділок, 29 грудня 2014 р.

Вплив умов і навчальних занять із використанням персональних комп'ютерів на працездатність і здоров'я учнів

Презентація з теми: "Вплив умов і навчальних занять із використанням персональних комп'ютерів на працездатність і здоров'я учнів"
Відомо, що організм дитини, який постійно перебуває в стані росту й розвитку, дуже чут­ливий до будь-якого впливу навколишнього середовища. Для дитини-учня навколишнім середовищем є не тільки природне серед­овище, довкілля, а й середовище навчального закладу.

Застосування в навчальному проце­сі персонального комп'ютера (ПК) — це один із чинників, що впливає на якість внутріш­нього навчального середовища, техноло­гію навчання та потребує комплексної гі­гієнічної й психолого-педагогічної оцінки з погляду можливого негативного впливу на здоров'я учня.

Більшість наукових досліджень, що сто­сувались впливу навчальних занять з вико­ристанням персональних комп'ютерів на працездатність і здоров'я учнів, підтверди­ли, що на уроках із використанням ПК учні стомлюються сильніше, ніж на звичайних уроках. Робота з ПК відрізняється від інших видів діяльності значними функціональними змінами нервово-емоційного статусу, потре­бує напруженої роботи зорового аналізато­ра, супроводжується вимушеною позою. Це пов'язано з тим, що користувачеві комп’ютера доводиться читати інформацію на моніторі (роздивлятись букви, цифри, малюнки тощо) і на клавіатурі, весь час переводячи погляд, що спричиняє переадаптацію зору. 

Немає коментарів:

Дописати коментар