четвер, 27 квітня 2017 р.

Фестиваль «Час змін настав!» у рамках проекту «Школа енергії 2.0»


  26-27 квітня 2017 року у рамках проекту «Школа енергії 2.0», на базі комунального закладу «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Джерело» Запорізької обласної ради був проведений фестиваль «Час змін настав!».
На захід завітали гості: технічний експерт проекту «Школа енергії 2.0» Лесків Дмитро Володимирович, керівник проектів та програм Асоціації «Енергоефективні міста України» (АЕМУ) Гарасевич Олег Романович, а також – батьки, педагоги та учні загальноосвітніх шкіл міста.
Метою фестивалю стала презентація результатів щоденного енергомоніторингу в школі-інтернаті, поширення інформації щодо енергоспоживання та енергоефективності, також співпраця з громадськістю та освітніми закладами.

Для гостей фестивалю було проведено  екологічний грін-квест, екскурсію по школі «Через школу – до нової культури енергоспоживання»; також був продемонстрований вернісаж учнівських робіт «Школа енергії - у дії», «Еко-fest», «Еко-арт»;  майстер-класи «Мультфільм за декілька годин», «Еко-лялька – власними руками», «Дерево життя». Фінальним акордом зустрічі стала театралізована вистава «Час змін настав!». По закінченню заходів найактивніших учасників було нагороджено почесними грамотами та заохочувальними призами.
Ощадне споживання електроенергії, економія природних ресурсів, формування ціннісного ставлення особистості до природи, екологічна просвіта – ось важливі  аспекти, які висвітлювалися під час фестивалю. Навчити дітей та дорослих відповідально ставитися до енергоресурсів, не марнувати енергію там, де можна її заощадити, – провідна ідея проекту «Школа енергії 2.0».
Довідка
Проект «Школа Енергії 2.0» реалізується Асоціацією «Енергоефективні міста України» за підтримки проекту "Створення енергетичних агентств в Україні", що впроваджується компанією «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ» за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини.
Термін реалізації проекту: грудень 2016 року - грудень 2017 року.
У проекті беруть участь 15 українських шкіл з міст - членів Асоціації «Енергоефективні міста України».

Метою проекту є покращення енергоефективності та енергозбереження в школах проекту шляхом запровадження енергомоніторингу та енергоменеджменту; підняття рівня обізнаності школярів, а також передача їм технічних знань щодо процесу енергоспоживання і поширення набутого досвіду в місцевій громаді та в інших навчальних і освітньо-виховних закладах.  

Немає коментарів:

Дописати коментар