вівторок, 1 вересня 2015 р.

Лист-нагадування

Під час роботи з комп'ютером у комп'ютерному класі учням категорично забороняється:
•    самостійно намагатися усунути будь-які неполадки в роботі комп'ютера, незалежно від того, коли і з чиєї вини вони сталися;
•    від'єднувати і під'єднувати будь-які пристрої комп'ютера;
•    доторкатися до будь-яких деталей на задній панелі системного блоку;
•    знімати кришку корпуса системного блоку;
•    вставляти чи виймати диски (магнітні й оптичні) під час роботи дисководів, коли світиться індикатор на дисководі;
•    силоміць вставляти чи виймати гнучкі (магнітні) дискети та оптичні (лазерні) диски;
•    вручну переміщувати підставку для лазерного диска в отвір для нього чи назовні;
•    застосовувати непередбачувані правилами фізичні дії до будь-яких пристроїв — стукати по пристроях, трясти їх, перевертати, розбирати тощо.
Джерело: http://ukped.com/predmetni-metodiki/informatika1/682-.html

Крім того, під час роботи за комп'ютером необхідно дотримуватися певних правил. Основні з них:
1.      Дисплей повинен бути розвернений від вікон під кутом, не меншим 90°, з метою запобігання потрапляння на екран прямих сонячних променів та уникнення відблиску, що значно ускладнює читання інформації з екрана дисплея.
2.      Екран дисплея повинен бути очищений від пилу, оскільки пил спричинює появу шкідливих впливів при роботі за дисплеєм.
3.      На столі, де встановлено комп'ютер, не повинні знаходитися сторонні речі, їжа чи її залишки тощо.
4.      Перед початком роботи за комп'ютером слід вимити і насухо витерти руки для запобігання появи плям на клавіатурі, корпусі комп'ютера, дисплея, мишки та ін.
5.      Через кожні 10 хв. роботи за екраном дисплея слід зробити перерву на кілька хвилин, під час якої записати отримані результати, підготувати дані для продовження роботи чи її план, або просто відпочити.
6.      Якщо використовується мишка, то під неї слід покласти спеціальний килимок для запобігання забруднення, що може призвести до виходу з ладу.
7.      Якщо клавіатура не використовується, вона має бути накрита спеціальною прозорою кришкою для запобігання попадання пилу чи якихось предметів під клавіші, що може призвести до ушкодження клавіатури.
8.      При виникненні будь-яких запитань під час роботи з комп'ютером слід звертатися до вчителя.
Без значної спеціальної підготовки дозволяється:
• користуватися клавіатурою, під'єднаною до комп'ютера, яка служить для введення повідомлень-вказівок про виконання комп'ютером тих чи інших операцій;
•    користуватися мишкою, під'єднаною до комп'ютера, яка використовується, щоб мати можливість серед переліку послуг, позначення чи назви яких подані на екрані дисплея, вибрати (вказати на)одну із послуг, що надаються комп'ютером;
•    вмикати комп'ютер за допомогою вмикача на передній панелі системного блоку;
•    після появи на екрані дисплея повідомлення «Тепер комп’ютер можна вимкнути» вимикати комп'ютер за допомогою вимикача на передній панелі системного блоку.

Джерело: http://ukped.com/predmetni-metodiki/informatika1/682-.html


Немає коментарів:

Дописати коментар